ELS NOSTRES CANELONS
Ingredients per a 4 persones:
- 500 g de vedella per rostir
- 500 g de magre de porc
- 1/2 pollastre de pagès
- 4 cebes de Figueres
- 4 pastanagues
- 1 porro
- 1 cabeça d’alls
- 500 ml de vi ranci
- 1 l de llet
- 60 g de farina 60 g de mantega
- 10 plaques de pasta fresca per a lasaña
- 100 g de formatge Maó curat
- llard
- sal
- pebre negre
- nou moscada
Preparació:
Talleu la carn per rostir a daus i les verdures també. En una cassola, poseu-hi oli i llard, rossegeu la carn salpebrada ben daurada i retireu-la. A la mateixa cassola, poseu-hi les verdures i sofregiu-les. Un cop sofregides, torneu a posar-hi la carn i afegiu-hi el vi ranci. Tapeu la cassola. Aneu-ho remenant de tant en tant perquè no s’enganxi, fins que estigui cuita la carn. Finalment, Retireu-ho del foc. Per a la beixamel: poseu la llet al foc i lligueu-la amb un roux de mantega i farina. Poseu-hi sal, pebre i nou moscada i reserveu-ho. Tritureu la carn rostida i barregeu-hi la meitat de la beixamel. Estireu les plaques de pasta i farciu-les amb una mànega pastissera. Enrotlleu-les. En una placa per anar al forn, poseu-les ben cobertes de beixamel i deixeu-les 20 min, amb el formatge ratllat per sobre. Ja ho podeu emplatar.