ELS NOSTRES CANELONS

Escrit per Josep & Dolors el . Desat a Consells Pràctics, Novetats

Ingredients per a 4 persones:

  • 500 g de vedella per rostir
  • 500 g de magre de porc
  • 1/2 pollastre de pagès
  • 4 cebes de Figueres
  • 4 pastanagues
  • 1 porro
  • 1 cabeça d’alls
  • 500 ml de vi ranci
  • 1 l de llet
  • 60 g de farina 60 g de mantega
  • 10 plaques de pasta fresca per a lasaña
  • 100 g de formatge Maó curat
  • llard
  • sal
  • pebre negre
  • nou moscada

Preparació:

Talleu la carn per rostir a daus i les verdures també. En una cassola, poseu-hi oli i llard, rossegeu la carn salpebrada ben daurada i retireu-la. A la mateixa cassola, poseu-hi les verdures i sofregiu-les. Un cop sofregides, torneu a posar-hi la carn i afegiu-hi el vi ranci. Tapeu la cassola. Aneu-ho remenant de tant en tant perquè no s’enganxi, fins que estigui cuita la carn. Finalment,  Retireu-ho del foc. Per a la beixamel: poseu la llet al foc i lligueu-la amb un roux de mantega i farina. Poseu-hi sal, pebre i nou moscada i reserveu-ho. Tritureu la carn rostida i barregeu-hi la meitat de la beixamel. Estireu les plaques de pasta i farciu-les amb una mànega pastissera. Enrotlleu-les. En una placa per anar al forn, poseu-les ben cobertes de beixamel i deixeu-les 20 min, amb el formatge ratllat per sobre. Ja ho podeu emplatar.

SALSITXES AL VI BLANC

Escrit per Josep & Dolors el . Desat a Consells Pràctics, Novetats

Ingredients:

  • 8 salsitxes de porc
  • 1 ceba mitjana
  • 1 got de vi blanc
  • oli d’oliva i sal

Elaboració:

Posem un raig d’oli d’oliva a la paella i enrossim les salsitxes.
Un cop hagin agafat color, les apartem i en el mateix oli hi enrossim la ceba, prèviament trossejada.
Amb la ceba cuita hi tornem a col·locar les salsitxes i ho banyem amb el vi blanc.
Ho tapem i es deixa coure durant uns 10 minuts,
després es destapa i es deixa coure uns 10 minuts més aproximadament.
Es serveix calent.