RODÓ DE VEDELLA AMB BOLETS

Escrit per Josep & Dolors el . Desat a Consells Pràctics, Novetats

Ingredients:

  • 1 Tall rodó d’espatlla de vedella
  • 1 Ceba
  • 1 Pastanaga
  • 1 all
  • Oli
  • greix de porc

Elaboració:

En una cassola fonda ficar-hi ¼ de litre d’oli, i una quantitat similar de llard (si no es té llard, ficar-hi més oli). Rostir el rodó de vedella fins que quedi ben daurat. Un cop daurat afegir-hi una ceba tallada a juliana, una pastanaga, una cabeça d’alls entera, i una tomata petita, i deixar-ho coure fins que la ceba estigui rossa.

Afegir-hi un raig de conyac i un got de vi negre i deixar-ho coure un ratet. Afegir-hi aigua fins que cobreixi la vedella i deixar-ho coure, a foc lent i amb la cassola tapada, unes dues hores, remenant-ho de tant en tant

Al cap de dues hores, ja s’hauria d’haver begut tota l’aigua, en cas que quedi aigua, apujar el foc, i si s’hagués quedat sense aigua abans de les dues hores, se’n hauria d’afegir una mica.

Un cop passades les dues hores de cocció, traiem el tall de vedella i el posem a la nevera, i pelem la tomata i els alls, i hi passem el minipimer, fins que quedi tot uniforme.

En una paella a part, fregir els bolets (recomano una barreja amb pinetells, rovellons, escarlets, llenegues i trompetes), fins que es beguin tota l’aigua que hagin tret i els afegim a la salsa i els deixem coure un rato tot junt.

Quan la vedella sigui freda , la tallem a rodelles d’un dit, o un dit i mig de gruix i l’afegim a la cassola, deixar-ho coure tot junt una estoneta (mes o menys depenent de lo cuita que estigui la vedella) i hi afegim la picada.

Per la picada:

  • 4 o 5 grans d’all
  • 10 ametlles
  • 2 galetes Maria
  • Julivert

A l’hora d’afegir la picada, el més pràctic és tirar una mica de suc al morter, per així escampar-la millor per la cassola.

Quan es fica la picada ja no ha de coure gaire estona més

"Trackback" des de la teva web.

Josep & Dolors

Som en Josep i la Dolors de Can Fornell.

Deixa un comentari